perjantai 16. kesäkuuta 2017

Ongintasarja (jämähaaste2017, tammikuu): pitsiä paidassa ja mekossa

Tein aika paljon vieraille t-paitoja, sillä juuri sellaisiin kankaat yleensä riittivät, ja ne olivat myös tarpeeksi yksinkertaisia tehdä. Sitten oli kuitenkin niitä kankaita, joita oli enemmänkin jäljellä. Mun piti ensin tehdä kokopitsitetty mekko hihoilla, mutta tajusin leikanneeni noita helman rimpsuja liian lyhyinä ja liian vähän, joten liitinkin ne luonnonvalkoiseen trikooyläosaan. Jostain 122-kokoisesta kaavasta katsoin hieman mallia. Alaosa on suorakaitale, johon pitsipalat on liitetty. Tästä tuli ilmeisesti aika nafti kokonsa puolesta, mutta istuu saajalleen tämän kesän.


Pitsin ostin männä kesänä Jättirätistä, ja sain tehtyä siitä itselleni pitsimekon. Aika monet vierastavat tällaista keltaoranssia, joten oli oikeastaan hyvä, että jouduin sitä tasapainottamaan Kangaskapinan valkoisella. Ehdottomasti koitan vielä uudestaan noita pavunmuotoisia suikaleita mekkoon.  Ehkä omaankin. Pitää vain ommella tiiviimmin, ettei alikangas vilku. Ohjeessa lapsen mekkoon sanottiin riittävän 15, mutta mulla on tuossa 19, ja silti liikkeessä paljastaa valkoista trikoota alta liikaa. Aika paljon sai kangasta menemään ja alaosasta tuli sen verran raskas, että hylkäsin ajatuksen hameesta.



En tietenkään heittänyt alkuperäisen koon 128 yläosaa menemään, vaan siitä muotoutui paita. Valmiina mulle tuli tästä hyvin pikkuvanha fiilis, mutta eipä vieraitakaan ollut tämän kokoisia.

Ei kommentteja: